Personal Trainer Haku

kirjoita pelkkä kunta tai kaupunki esim. Vantaa

Personal Trainer

personal trainer

Personal traineria etsiessä kannattaa kartoittaa ensin omat tarpeet. Tarvitsetko pelkästään kuntosaliohjausta, ravintovalmentajaa tai kenties juoksuvalmentajaa. Mikä on suurin tavoitteesi? Laihtua, kiinteytyä tai saada runsaasti lisää voimaa? Onko sinulla vamma, joka kaipaisi personal traineria, joka on erikoistunut tuohon alueeseen.?

Selkeä päätavoite kannattaa olla personal traineria etsiessä! Kannattaa myös miettiä hieman etukäteen, missä haluaisi valmennuksen tapahtuvan. Osa personal trainereista toimii vain omassa toimipisteessä, osa vain tietyllä kuntosalilla ja osan kanssa voit sopia paikan täysin vapaasti.
Tämän jälkeen on helpompi etsiä, onko personal trainerillasi sinun vaatimat työkalut valmennuspakissaan.

Personal trainerin koulutus

FAF, FISAF, Trainer4You ja TrainerLab ovat kenties yleisimpiä personal trainer koulutuksia ja sisältävät noin 20-30 opetuspäivää.

Korkea-asteen koulutuksia ovat Liikunnanohjaaja AMK (ammattikorkeakoulu) ja liikuntatieteiden maisteri (yliopistot). Liikunnanohjauksen perustutkinto on toisen asteen koulutus.

Lisäksi löytyy lähes loputtomasti erillaisia viikonloppukoulutuksia, kursseja ja seminaareja. Hyvä traineri on kiinnostunut kehittämään itseään jatkuvasti, eikä siihen nykyään tarvita välttämättä kalliita koulutuksia. Kirjat ja netti ovat täynnä hyödyllistä tietoa ja fiksu valmentaja osaa karsia jyvät akanoista.

Mikäli olet täysin aloittelija liikunnan ja ravinnon suhteen, saat varmasti apua lähes keneltä hyvänsä personal trainerilta, kenen kanssa sitoudut tekemään töitä pitkäjänteisesti. Urheilijan (ammattiurheilijan) on taas syytä kääntyä suoraan korkea-asteen koulun käyneiden puoleen.

Mitä kannattaa ottaa huomioon?

 • mieti valmiiksi miten haluat liikkua
 • vertaa personal trainerien kokemusta ja koulutuksia
 • haluatko ehdottomasti mies- vai naispuolisen personal trainerin
 • onko sinulla kuntosalijäsenyys ja saako sinne tulla oman valmentajan kanssa
 • tuletko toimeen personal trainerisi kanssa (voit pyytää ilmaista ensitapaamista)
 • vertaa hintoja:
 1.  liikuntapaikkamaksut (omat ja personal trainerin)
 2. onko hinnat laskettu per kerta vai kk-maksu
 3. onko harjoituspaketin hintaan laskettu kaikki tarvitsemasi (esim. ruokavalio)
 4. tuleeko päälle kilometrikorvaus
 5. mahdollisuus maksaa liikuntaseteleillä